USE THE FORCE - X-Wing Miniatures és STAR WARS LCG portál
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Körkérdés
Lezárt szavazások
 
Cikkek
Friss bejegyzések
2017.09.29. 08:09
2017.09.14. 14:41
2017.09.11. 14:10
2017.09.05. 10:14
2017.08.28. 11:08
Friss hozzászólások
 
Cimkefelhő

X-Wing Alapdoboz Wave 1 Wave 2 Wave 3 Wave 4 

Wave 5 Wave 6 Wave 7 Rebel Transport

Imperial Aces Rebel Aces Corellian Corvette Versenyek 

2016-os Liga eredmények


Star Wars LCG Core Set

Hoth Ciklus Edge of Darkness

Balance of the Force Echoes of the Force ciklus 

Between the Shadows Rouge Squadron ciklus

 
X-Wing & SW LCG

III. Use the Force hétvége beszámoló

2017.07.03. 11:19, TK421
 
III. Use the Force hétvége beszámoló
 
Idén harmadik alkalommal került megrendezésre a Use the Force X-Wing hétvége, mondhatni hagyományosan a százhalombattai KlubSirály csónakházban. Mi péntek délután indultunk, mivel Roland 5-ig, én pedig 6-ig dolgoztam. Menet közben még beugrottunk a Gémklubba néhány asztallapért, aztán irány ’batta. Este nyolc körül érkeztünk meg, addigra Dani, Feri és Gábor már ott voltak. Gyorsan elfoglaltuk a szállást, majd, ötösben folytatódott a beszélgetés, sörözés. Vacsora után az este hátralévő része azzal telt, hogy a szállásunk folyosóján, mivel a verseny helyszínéül szolgáló étterem bezárt este  tízkor, próbáltuk megkeseríteni a gonosz Galaktikus Birodalom életét egy Imperial Assault kampány keretében. Dani egy Jedi lányt választott karakteréül, Gábor egy lázadó kommandóst, Roland egy wookie harcost, jómagam pedig egy Lázadó tisztet. Feri volt a mesélő, játékmotor és birodalmi hadigépezet egyben. Cirka éjjel kettőig játszottunk, igen jó hangulatban, de ekkor már nem akartunk újabb küldetésbe belekezdeni, így álomra hajtottuk fejünk. 
 
Reggel fél nyolc körül keltünk, megreggeliztünk, majd elkezdtünk készülődni. Mire a szálláshelyünkről előrebotorkáltunk az étteremig Balázs és Tibi már ott voltak és vártak ránk egy ideje. Ezúton is mégegyszer elnézést kérünk tőlük, hogy megvárattuk őket! 11 óra körül kezdtük az első fordulót és mivel az a szerencsétlen helyzet állt elő, hogy páratlanul voltunk (kereken heten), mindig volt egy játékos aki nem játszott. Ez utóbbinak számomra szomorú következménye lett, de hát ilyen az élet.
 
A verseny formátuma abból a szempontból rendhagyó volt, hogy ugyan a szokásos 100 pontos dogfight fordulók voltak, de a sereglistát 400 pontból kellett összerakni, ilyen-olyan megkötésekkel és ami egyszer leesett az asztalról, annak a verseny további részére búcsút mondhattál.
 

Az első csatámat Balogh Balázzsal vívtam. Hozott egy ARC-t és egy Sabine Tie-t Ahsokával, a harmadik gépére nem emlékszem sajnos. A lényeg, hogy egy gépét sikerült leszednem, Én egy A-Wing, Falcon, X-Wing kombóval jöttem, amiből a Falcon maradt meg a végére Itt tehát kikaptam. A második körben Roland következett egy IG-vel és egy Slave-1-el. Én vittem tovább a Falcont, hoztam mellé egy ugyanolyan A-winget mint előzőleg plusz egy Y-Winget Horton Salmmal. Itt bezsebeltem az első győzelmem, ha jól emlékszem talán veszteség nélkül így ugyanezzel a felállással mentem tovább. A harmadik csatámat Tibi ellen vívtam aki hozott egy Téglát és egy Slave 1-et. Itt végre sikerült aratnom a torpedókkal, így ezt a meccset is hoztam, bár a Falconom sajnos elhullott. Így az utolsó csatámat, az addig veretl
en Danival játszottam egy teljesen új sereglistával. A formátum kihívása ugye az, hogy a 400 pontba bőven elférő hajókból egyre nehezebb 100 pontos vagy ahhoz minél közelebbi sereglistát összerakni, mert a végére csak a töltelék marad. Dani, ha jól melékszem egy Falcont és egy B-Winget hozott, de lehet, hogy volt még egy hajója... Ekkorra kezdtem egy kicsit szétcsúszni fejben, köszönhetően a kevés alvásnak és az időközben elfogyasztott sörnek köszönhetően. (Sörözni is annyit sörözök kb. egy évben, mint amennyit X-Wingezem.) Egy szó mint száz, kikaptam csúnyán. A végelszámolásnál kicsit csalódott voltam, de még így is büszke lehetek a 4. helyezésemre, mert szerintem nálam senki nem X-wingezik kevesebbet a társaságból és a legújabb hajóm is egy T70 a kék alapdobozból. Roland lett a harmadik, Balázs a második és Dani a bajnok. Az első három helyezett egy éremmel és egy oklevéllel gazdagodott, a többiek reméljük tapasztalattal és élményekkel. 
 
 
 
 

Délután öt körül zárult a verseny és végre megebédelhettünk. Estebéd után mi folytattuk az Imperial Assaultot, míg Balázs és Tibi csapattak egy 200-200 pontos X-Wing csatát. Nekem sajnos olyan szinten kezdett fájni a fejem, hogy a szemgolyóim majd kiugrottak, így kénytelen voltam egy pirula kíséretében eldőlni egy másfél órára. Közben Gábornak meg haza kellett mennie, így még elköszönni sem tudtam, úgyhogy: „Szevasz Gábor, jövőre újra!” Fél nyolc körül csatlakoztam újra a társasághoz, Tibi és Balázs akkor indultak haza. Mi gyorsan elszaladtunk még vacsoráért mert én már nem tudtam több panírozott és kirántott dolgot enni a héten, bármennyire is szeretem. Hátracuccoltunk a szobánkba, megvacsoráztunk, majd folytattuk az Imperial Assaultot nagy vidáman négyesben, vagy kettőig. Másnap reggel 10-től ebédig, majd ebéd után ismét lenyomtunk még egy-egy küldetést az Imperial Assaultból aztán
 3 óra körül összepakoltunk és érzékeny búcsút vettünk egymástól. Én a magam részéről szeretném megköszönni mindenkinek a részvételt és nagyon remélem, hogy mindenki jól érezte magát. Én nagyon jól szórakoztam. Remélem jövőre is találkozunk!
 
Az Erő legyen veletek!
Nagy Fecó
 
Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.