USE THE FORCE - X-Wing Miniatures és STAR WARS LCG portál
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Körkérdés
Lezárt szavazások
 
Cikkek
Friss bejegyzések
2018.05.01. 20:50
2017.09.29. 08:09
2017.09.14. 14:41
2017.09.11. 14:10
2017.09.05. 10:14
Friss hozzászólások
 
Cimkefelhő

X-Wing Alapdoboz Wave 1 Wave 2 Wave 3 Wave 4 

Wave 5 Wave 6 Wave 7 Rebel Transport

Imperial Aces Rebel Aces Corellian Corvette Versenyek 

2016-os Liga eredmények


Star Wars LCG Core Set

Hoth Ciklus Edge of Darkness

Balance of the Force Echoes of the Force ciklus 

Between the Shadows Rouge Squadron ciklus

 
X-Wing & SW LCG

I. Magyar Store Championship - beszámoló

2017.06.19. 11:49, TK421 & SenkifiaSenki
 
I. Magyar Store Championship beszámoló
 
2017 június 11-e vasárnap jeles nap volt a hazai X-Wing játékosközösség számára, hiszen ezen a napon első alkalommal kerül megrendezésre Store Championship jellegű verseny. A FantasyFlightGames számos játékát lehet verseny szinten játszani és a gyártó támogatja is az ilyen események szervezését. Természetesen bárki kitalálhatja, hogy szervez egy versenyt a barátai vagy a közösség számára, így tettünk mi is 2014 márciusában amikor megrendeztük az első hazai versenyt akkor még kemény tíz versenyzővel és három versennyel abban az évben. A következő évben a Liga is útjára indult évi tizenegy fordulóval. 2017-ben pedig eljutottunk odáig hogy lement az első Store Championship negyvenegy résztvevővel. Ez a formátum az FFG legkisebb hivatalos versenyformátuma, azt követi a Regional Championships, majd a National Championships és végül a World Championships. Mivel itthon a közösség nem kap túl sok támogatást a forgalmazóktól, így a szervezők elhivatottságát és alázatos munkáját dicséri, hogy végül sikerült eljutni erre a szintre.
 
A versenynek az Expo egyik épülete adott otthont, így nagyon igényes és kényelmes körülmények álltak a játékosok rendelkezésére. A nevezés, a sorsolások és az egyes fordulók könnyedén és gördülékenyen zajlottak, a szervezők felkészültek voltak és kiválóan tartották az időpontokat, így már most szeretném ezt megköszönni mindenkinek aki hozzájárult a rendezvényhez. Ez alkalommal azonban nem mint szervező, hanem versenyzőként látogattam el a versenyre, így inkább erről írnék néhány sort. Sajnos már rég nem nincs időm és lehetőségem annyit játszani ami egy eredményes szerepléshez kéne, és már jó néhány olyan hajó és kártya van, amit egyáltalán nem ismerek, így a cél nem egy meghatározott eredmény, hanem a játékélmény begyűjtése volt, és ezt maximálisan sikerült teljesíteni.
 
A felkészülésről elég annyit tudni, hogy egy egyetlen egyszer kipróbált listával készültem, amelynek megalkotása során az volt a szempont, hogy olyan hajókat tegyek az asztalra, amit rég nem használ senki, de lehetőleg ne legyen esélytelen a győzelem egy átlagos sereg és játékos ellen.
Ennek eredmény egy Lázadó lista lett ami három Y-wing-ből állt és az elsődleges főszerepet a torpedók kapták, míg a torony fegyvereket már csak a maradék pontok elhasználására költöttem el.
 
Első ellenfél - Piedl Zsolt
 • Serissu + Crack Shot + Hull Upgrade + Heavy Laser Cannon
 • Talonbane Cobra + Fearlessness
 • Guri + Veteran Instincts + Virago + Autothrusters + Accuracy Corrector + Inertial Dampeners
Zsolt serege meglepő volt, hiszen annak ellenére, hogy a söpredék frakciót választotta egyetlen olyan hajót sem tartalmazott, ami egy versenyen a söpredék seregben elő szokott fordulni. Talán ennek volt köszönhető, hogy nagyon kiélezett, azonban remek hangulatú csatát sikerült játszanunk. A meccs legkellemetlenebb meglepetése a M3-A Scyk Interceptorhoz fűződik, ami a FAQ-t követően a nevesítés és a Hull upgrade-nak köszönhetően nem három, de nem is négy találat után esett le. Végül Zsolt győzött 100-22-re, de nem bántam, mert remek játékot sikerült letudni.
 
Második ellenfél – Besenyei György
 • Blue Squadron Novice + Weapons Guidance + BB-8
 • Blue Squadron Novice + R5-D8
 • Blue Squadron Pilot + Ion Cannon + Fire-Control System
 • Sabine Wren (TIE Fighter) + Sabines Masterpiece + Mercenary Copilot
Gyuri serege szintén kellemes meglepetés volt számomra, hiszen első ránézésre minden hajót és fejlesztést felismertem ami azt jelenti, hogy túl nagy trükkökre nem számítottam, és nem is kellett csalódnom. Ezen a meccsen a torpedók elvégezték a feladatukat, és igen hamar búcsúztattam az egyik X-szárnyút, és a második keresztszárnyú hajó levadászása sem váratott sokáig magára. Sabine TIE vadászától nagyon tartottam, mert azzal kapcsolatban nem voltak tapasztalataim, de végül nem sok vizet zavart, ami talán egy elvétett stratégiának köszönhetek. Végül egyetlen Y-wing elveszítése mellett sikerült nyernem 100-25-re.
 
Harmadik ellenfél – Patkós Ferenc
 • Lieutenant Dormitz + Gunner + Kylo Ren's Shuttle + Rebel Captive + Fire-Control System + Sensor Cluster
 • Captain Oicunn + Intimidation + Ion Projector + Dauntless + Seismic Torpedo + Mara Jade + BoShek
Ferivel mindig élmény játszani, mert egyrészt jó barát, másrészt jó játékos. Csupán két nagy hajót rámolt fel az asztalra, és egyik sem szórja marokszám a zöld kockákat, ami nagyon kedvez az én seregemnek. Nyeregben is éreztem magam, és felálltam vele szemtől szemben. Azt hiszem itt már el is veszítettem a meccset. Noha az első körben sikerült a Decimatort alaposan megtépázni a torpedókkal, de aztán összecsattantam vele, és jött a szomorú felismerés, hogy az ionizált Y-wingek körökig arra lettek kárhoztatva, hogy talpkontaktba legyenek Oicunn kapitány hajójával, ami szórta a sebeket és a stressz jelzőket, miközben a másik hajó szépen kigyomlálta a két szerencsétlenül járt vakmerő pilótámat. A maradék egy hajó elveszítése már csak idő kérdése volt. Végül csak megrongálni sikerült Feri hajóit, de leszedni egyet sem, így 100-47-re kikaptam. Tanulságos meccs volt, azt meg kell hagyni.
 
A harmadik meccs után volt egy hosszabb szünet amikor lehetőség volt elmenni ebédelni. A helyszíntől alig 10 percnyi sétára volt egy gyorsétterem, ahol a versenyzők nagy része harapott valamit, majd irány vissza és már következett is a negyedik forduló
 
Negyedik ellenfél – Balogh Balázs
 • Braylen Stramm + Jan Ors + R3-A2 + Alliance Overhaul
 • Thane Kyrell + Jyn Erso + M9-G8 + Alliance Overhaul
 • Biggs Darklighter + R4-D6 + Integrated Astromech
 • Captain Rex 
Balázs már régi motoros a szakmában és ezt a serege is elárulta. Nem volt túl sok tapasztalatom az ARC-170-esekkel szemben, de mindenek előtt Biggs volt az akit ki akartam szedni a képessége miatt. Persze később rájöttem, hogy ha nem őt Targetelem akkor mit sem ér a képessége, és nyugodtan szórhattam volna a torpedókat az ARC-k nyakába. Alighanem ez a hiba végül a vereséghez is hozzájárult, hiszen a végére egy az egy ellen maradtak a hajóink, és a játékidő is vészesen fogyott. Egy rutinosabb versenyző talán elszöszmötölt volna addig, hogy az idő lejárta miatt megmaradjon az utolsó hajója (ami a több pont miatt alighanem győzelmet jelentett volna), azonban jómagam szeretem végigjátszani a meccseket, és ennek az lett az eredménye, hogy az utolsó körben Horton Salm-tól is el kellett búcsúznom, így Balázs nyert 100-69-re
 
Ötödik ellenfél - Horváth János
 • Colonel Vessery + Veteran instinct + Tractor beam
 • Omega Leader + Juke + Comm Relay + Stealth Device
 • Backdraft + Spec ops title + Adaptability + Fire-Control System + Lightweight Frame + Pattern Analyzer
Janival már volt alkalmam játszani és akkor egy izgalmas és fordulatos összecsapást sikerült lebonyolítani. A mostani serege azonban meglehetősen kellemetlen volt, hiszen a magas pilótaképzettségek, valamint a sok zöld kocka nem kedvezett a seregemnek, és ehhez még az a hiba is társult, hogy túlzott bizalmat szavaztam a torpedók pusztító hatásának. Az eredmény egy siralmasan sima vereség lett. Nagyon nem is kell részletezni a dolgot, hiszen a 100-0 eredmény mindent elmond. Az mindenképp az ellenfél mellett szól, hogy miközben játszi könnyedséggel radírozta le a seregemet a pályáról igazán sportszerűen viselkedett, így a vereség ellenére is azt kell mondanom, hogy jó csata volt (csak rövid).
 
Az ötödik forduló után kerül kihirdetésre az eredmény ahol az első nyolc játékos egy egyenes kieséses szakaszba került, a többieknek pedig egy Hangar Bay eseményen volt lehetőségük további meccseket játszani. A szervezők tombolákat is árultak, ezek kihúzására is ekkor kerül sor. Sajnos én nem tudtam tovább maradni, de láthatóan sokan maradtak és folytatták a játékot vagy figyelemmel kísérték az a legjobb nyolc helyezett további fordulóit, hogy végül három meccsel később Sebők Ricsi legyőzze Dervadelin Zoli seregét és megnyerje az első magyar Store championship versenyt.
 
Mindent összevetve egy nagyszerű rendezvény volt, szuper helyszínen és profi szervezés mellet. Noha csak egy 34. hellyel sikerült eljönnöm, nagyon jól éreztem magam, és szuper összecsapásokban volt részem, így a szervezők mellett köszönet illeti a játékosokat is a sportszerű magatartás miatt. Az egyetlen elkeserítő dolog, hogy több mint három év után is ott tartunk, hogy egyetlen hazai bolt, de még az FFG disztribútora sem támogat egy olyan közösséget, ami több mint negyven fős versenyt képes szervezni, és ennek fényében még inkább elképesztő, hogy vannak olyanok a közösségben akik időt, pénzt és energiát fordítanak arra, hogy versenyeket szervezzenek a többi játékos örömére. Nem is kívánhatok mást, mint kitartást és soha nem múló lelkesedést a szervezőknek és a játékosoknak egyaránt!
 
Végül, de nem utolsósorban itt a seregem amivel nekifutottam ennek a nagyszerű rendezvénynek:
 • Horton Salm + Twin Laser Turret + Plasma Torpedoes + Proton Torpedoes + R2 Astromech + Guidance Chips
 • Dutch Vander + Ion Cannon Turret + Proton Torpedoes + Extra Munitions + R2 Astromech + Guidance Chips
 • Gold Squadron Pilot + Proton Torpedoes + Extra Munitions + R2 Astromech + Guidance Chips
Még nincs hozzászólás.
 

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?