USE THE FORCE - X-Wing Miniatures és STAR WARS LCG portál
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Körkérdés
Lezárt szavazások
 
Cikkek
Friss bejegyzések
2018.05.01. 20:50
2017.09.29. 08:09
2017.09.14. 14:41
2017.09.11. 14:10
2017.09.05. 10:14
Friss hozzászólások
 
Cimkefelhő

X-Wing Alapdoboz Wave 1 Wave 2 Wave 3 Wave 4 

Wave 5 Wave 6 Wave 7 Rebel Transport

Imperial Aces Rebel Aces Corellian Corvette Versenyek 

2016-os Liga eredmények


Star Wars LCG Core Set

Hoth Ciklus Edge of Darkness

Balance of the Force Echoes of the Force ciklus 

Between the Shadows Rouge Squadron ciklus

 
X-Wing & SW LCG

Attack Run - Az Rogue Squadron ciklus negyedik kiegészítője

2017.07.14. 07:16, TK421 & SenkifiaSenki
 
Attack Run kiegészítő
 
Máris túl vagyunk a Rogue Squadron ciklus első felén és immár a negyedik kiegészítő lapjait vesszük górcső alá. Mivel ebben a kiegészítőben sincs egyetlen olyan objective sem amiből csak egy kerülhetne a pakliba, így öt frakció kap új lapokat. Ráadásul a Jedi, a Lázadó, a Birodalom és a Söpredék is olyan készlettel gyarapodik, amelyben új pilótákat és hajókat kapunk, így most csak a Csempészek készlete az ami kevésbé illeszkedik a Rogue Squadron ciklus pilótás vonalába.
 
The Secret at Shantipole
Ez a jedi objective sajnos semmilyen extra képességgel nem rendelkezik, cserébe a megszokott ötös sebzéskapacitása mellé nem egy, hanem két erőforrást nyerhetünk ki belőle.
 
A szettben azonnal egy nevesített karakter lapját találjuk, aki nem más, mint Keyan Farlander, akit három erőforrásból tudunk kijátszani és két sebponttal, valamint két egység-sebzés ikonnal veti magát harcba, ami mellé egy robbanást is kap, amennyiben sikerül megnyerni a kezdeményt. Keyan Farlander kijátszható pilótaként is, ilyenkor csak két erőforrást kell költenünk, ilyenkor ha az az egység amihez csatoltuk részt vesz egy csatában és még nincs kimerítve, akcióként fókuszálhatjuk ezt a lapot, hogy a csatolt járművel azonnal végrehajthassunk egy támadást. Mivel Keyan Farlander egy B-Wing pilóta volt, így nem meglepő, hogy a következő egység a Blue Nine amit három erőforrásból hozhatunk játékba, három sebpontja és három harci ikonja van két fekete robbantás és egy fehér egység-sebzés felosztásban. A Blue Nine elitt, íhy a frissítés során két fókuszt is levehetünk róla, ami nem rossz annak fényében, hogy három Erő ikonnal is rendelkezik, így könnyen meglehet, hogy csatolni fogjuk az Erőhöz. Természetesen ez az egység rendelkezik egy reakció képességgel is, így miután a támadása miatt kapott egy fókusz jelzőt, levehetünk egy fókusz jelzőt a hajóhoz csatolt pilóta erősítésről. A szett következő lapja egy Temple Hangar erősítés, amit két erőforrás elköltése után csatolhatunk a játékterünkhöz és egy erőforrást nyerhetünk belőle, ráadásul minden körben az első pilóta kártya kijátszása eggyel kevesebb erőforrásba kerül akár hagyományosan akár pilótaként játsszuk ki. A következő egy ingyen kijátszható esemény kártya, a Reassignment ami akciónak minősül, és egy játékos egyik erősítés kártyát átmozgathatunk egy egyik kártyájáról egy másikra megfelelő kártyájára. Végül a szett utolsó lapja egy Stay on Target sors kártya, ami a két Erő ikonja mellett lehetőséget kínál arra, hogy egy pilóta kártyát a kezünkből vagy a dobott lapjainkból erősítésként egy baráti jármű egységhez csatoljunk.
A The Secret at Shantipole objective szerintem szuper lehetőséget kínál arra, hogy összehozzunk egy Jedi és Lázadó frakciókból kialakított járművekkel és pilótákkal megtűzdelt paklit, amiben komoly esélyünk van az Erő egyensúlyának birtoklására, valamint a csaták kezdeményének megnyerésére.
 
Running the Trench
Ez az Objective csak a lázadó frakció választása esetén hozható, és bár nem rendelkezik extra képességgel, két erőforrást nyerhetünk belőle, mielőtt öt sérüléstől megsemmisülne.
 
Az első lap nem más mint Luke Skywalker akit négy erőrossás elköltése után üdvözölhetünk az asztalon. Három sebpontja, ugyanennyi Erő ikonja és négy harci ikonja van. A csatában fixen számíthatunk két egység-sebzésre és egy robbanásra, amiből egy továbbit kaphat, ha sikerül megnyernünk a kezdeményt. Luke pilótaként is kijátszható és ha így teszünk, akkor csak három erőforrásunkba kerül azonban ilyenkor ha támadóként fókuszáljuk, eldobathatjuk az ellenfél paklijának felső lapját, és annyi sebzést vihetünk be a megtámadott objective-nek, amennyi Erő ikon van az eldobott lapon. Luke mellé természetesen kapunk egy Red Five egységet is ami három erőforrásból kerülhet játékba, három Erő ikonnal, három sebponttal és ugyanennyi harci ikonnal amiből egy egység-sebzés és két robbanás. Azonban a képessége miatt, amikor támad a robbanás ikonok által okozott sebzését az objective helyett egy a csatában részt vevő ellenséges egységre is teheti. (Fontos megjegyezni, hogy ezt a képességet csak támadóként lehet használni, hiszen védőként alapból nem vesszük hasznát a robbanás ikonoknak.) Egy Luke és egy Vörös ötös lap mellé szinte kötelező egy R2-D2 is amit erősítésként egy baráti jármű egységhez csatolhatunk, miután kifizettünk egy erőforrást. A csatolt egység megkapja a Shielding képességet illetve egy reakciót, aminek a hatására a frissítést követően eltávolíthat egy sérülést. A szettben kapunk egy Use the Force, Luke eseménylapot amit ingyen játszhatunk ki akcióként, és a hatására megnézhetjük a húzó- vagy az objective-pakli felső lapját, és ha akarjuk a pakli aljára tehetjük. A szett utolsó lapja pedig egy I Have You Now sors kártya, amin ugyan csak egyetlen Erő ikon van, de a hatására ha sikerül megnyernünk a kezdeményt, akkor megsemmisíthetünk egy, a csatában részt vevő ellenséges egységet.
A Running the Trench objective egy olyan lapkészletet tartalmaz ami rendkívül tematikus, így egyszerűen csak szeretni. Egy világos oldalon összeállított pilótás pakli részemről szinte elképzelhetetlen nélküle.
 
The Smuggler’s Gambit
Ez a Csempész objective öt sérülést bír és egy erőforrást ad, azonban az ellenfeleknek nem engedi, hogy a tartalék értékét kártya hatásokkal növelje, vagyis a húzás fázis során az ellenfeleknek hat lapra kell rendezni a kézben tartott lapok számát.
 
A szett első és egyetlen egyedi lapja Platt Okeefe akinek a kijátszására két erőforrást kell szánnunk, hogy aztán a két sebpontjával, egy fekete egység-sebzés és egy fehér taktikai harci ikonjával használhassuk a továbbiakban. Az egység rendelkezik a Shielding kulcsszóval, így amikor csatába küldjük kioszthatunk egy pajzs jelzőt a csatában résztvevő egységeink vagy objectiv-ünk között.  Platt Okeefe képessége reakcióként működik amint játékba kerül, így minden ellenfelünknek megnézhetjük a kézben tartott lapjait. Akövetkező egység egy Information Broker, így nem meglepő, hogy csupán egy sebbel és csak kezdeményfüggő egység-sebzés és taktikai harci ikonokkal rendelkezik, azoban a két erőforrásos költség a képessége miatt nem tűnik magasnak, hiszen amikor az Erő fázis elkezdődik ez az egység kap egy Erő ikont minden lapért ami az ellenfeleink kezében van. A szett következő lapja egy Smuggler’s Handbook erősítés amit két erőforrás kicsengetése után csatolhatunk a játékterünkhöz, és a hatására minden baráti játékos eggyel több lapra rendezheti a kezét a húzás fázisban. Kapunk még egy Evading Authority eseménylapot is, amit két erőforrás elköltése után játszhatunk ki egy akcióként, hogy megnevezhessünk egy kártya típust, majd minden ellenfélnek el kell dobnia két lapot a kezéből, mi pedig húzhatunk egy lapot minden olyan eldobott kártya után ami egyezik a korábban megnevezett típussal. Az utolsó lap egy Supporting Fire sors kártya aminek a segítségével a már felfedett kezdemény pakliba is benyomhat egy baráti játékos egy nem-sors lapot a kezéből.
A The Smuggler’s Gambit szerintem nagyon jól illeszkedik a Csempészek és kémek frakció elképzelt hangulatához. A magam részéről örömmel látom amikor ilyen jellegű lapok kerülnek a játékba.
 
Defending the Trench
Ez egy igazán különleges objective, hiszen tízes sebzéskapacitása van és két erőforrást ad a játékosnak. Azonban ha ez az objective az ellenfél győzelmi paklijába kerül akkor kettőnek számít, ami ugye a Világos oldal győzelmi feltételének kétharmadát jelenti.
 
Mind a Sith , mind a Birodalmi pakliban találhatunk már Darth Vader lapot, azonban most már a pilóták között is bevethetjük a Sith nagyurat ha áldozunk. A kijátszásához öt erőforrásra lesz szükségünk, ezért négy sebponttal, ugyanennyi Erő- és harci ikonnal kerül játékba. A harcok során két egység-sebzés és egy robbantás mellé egy további robbantást kap, ha megszerezzük a kezdeményt. Darth Vader természetesen elitnek számít, és csupán két erőforrás árán kijátszhatjuk pilótaként is, és amíg a csatolt egység része egy csatának, az ellenfél nem használhat kártya hatásokat. A szett következő lapja szintén egység, mégpedig egy Vader’s TIE Advanced ami három erőforrás elköltésével kerülhet játékba három sebbel és egy egység-sebzés, egy robbanás, és a megnyert kezdemény esetén egy taktikai harci ikonnal és egy olyan képességgel, hogy amikor a támadás végett fókuszáljuk, akkor felcsaphatjuk a paklink felső lapját, és ha az egy Black Squadron Fighter egység, akkor azonnal játékba is tehetjük, ha lehetséges. Ha nem az volt, akkor megy vissza a pakli tetejére. Nem meglepő módon hamarjában kapunk egy Black Squadron Fighter egységet is aminek a kijátszása csupán két erőforrásba fáj, viszont két sebbel, egy fekete robbanással és egy fehér egységsebzéssel igen jó hasznát vehetjük. A szett következő lapja egy Closed Formation erősítés amit egyetlen erőforrás árán a játékterünkhöz csatolhatunk, és ezután bármikor egy Fighter egységet játékba hozunk, azonnal tehetünk rá egy pajzs jelzőt. Végül de nem utolsósorban stílusosan egy I Have You Now sors kártyát is kapunk, aminek a segítségével egy megnyert kezdemény esetén elpusztíthatunk egy olyan egységet ami épp részt vesz az összecsapásban. 
A Defending the Trench objective egyszerre csábító Vader miatt, azonban igen megfontoltan kell használni, mert a tíz sebpontja gyorsabban elfogyhat mint gondolnánk, és ezzel a Világos oldal igen nagy előnyhöz juthat.
 
The Hunter’s Flight
A kiegészítő utolsó objective lapja a Söpredék frakcióhoz tartozik, öt sebpontja van és két erőforrást nyerhetünk belőle, ellenben nincs semmi extra képessége.
 
Ebben a szettben is egy jól ismert karaktert köszönhetünk Boba Fett személyében, akinek a kijátszásához négy erőforrást kell elkölteni, hogy aztán három sebponttal, egy egység-sebzés, két robbanás és egy kezdeményfüggő taktikai harci ikonnal csatába küldhessük. Boba Fett rendelkezik az Elite kulcsszóval, így a frissítés során két fókuszjelzőt is levehetünk róla. Lehetőség van a fejvadászt pilótaként is kijátszani két erőforrás elköltése után, és amint pilótaként csatoltuk egy laphoz, foglyul ejthetünk egy 4 vagy kevesebb kijátszási költségű egységet amihez nincs csatolva erősítés. Boba Fett hajója sem hiányozhat a készletből, így a következő a Slave I egység, amit szintén négy erőforrásból tudunk játékba hozni. A Slave I hármas sebzéskapacitással két fix egység-sebzés, valamint egy fix és egy kezdeményfüggő robbanás harci ikonnal rendelkezik. A képessége pedig megszakításként működik amikor egy általunk kontrollált pilóta kártya kikerülne a játékból a dobott lapok helyett a tulajdonosa kezébe kerülhet. A szett negyedik lapja egy Den of Thieves erősítés ami a játéktérhez csatolható két erőforrás árán és a továbbiakban minden körben az első pilóta kártya kijátszási költsége eggyel csökken, illetve egy erőforrást ebből a lapból is nyerhetünk. Egy Bail Out esemény lapot is kapunk, amit ingyen játszhatunk ki egy megszakításként amikor egy pilótával rendelkező jármű egységünk kikerülne a játékból, ilyenkor a csatolt pilóta lapot a saját irányításunk alatt játékba tehetjük. A végére természetesen egy Stay on Target sors kártya maradt ami a két Erő ikonja mellett azzal a hasznos képességgel is rendelkezik, hogy egy pilóta lapot a kezünkből vagy a dobott lapjaink közül egy baráti jármű egységhez csatolhatunk.
Mivel a Söpredék frakció nem rendelkezik túl sok hajóval és pilótával, így nagyon örülök neki, hogy a The Hunter’s Flight erősíti ezt a vonalat, ráadásul mindezt olyan képességekkel megfűszerezve ami szerintem nagyon illik a frakcióhoz.
 
Mit is mondhatnék ennek a kiegészítőnek az összesítőjeként, hiszen olyan neves pilótákat és karaktereket találhatunk benne, mint Keyan Farlander, Luke Skywalker, Dart Vader és Boba Fett. Egyetlen szettben kapunk Luke-ot, Vörös ötöst és R2-D2 lapokat. Aki szereti a Star Wars-ot egész biztosan talál ebben a kiegészítőben valamit ami a kedvére való lesz.
 
Még nincs hozzászólás.
 

Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról